TATOVERINGSFJERNING MED LASER
 

Mange angrer på tatoveringen og ønsker å fjerne den av ulike årsaker. Andre vil bleke den slik at det enklere kan gjøres en cover-up. Som første klinikk i Tromsø kan Mediva nå tilby profesjonell laserbehandling av tatoveringer med markedets beste laser. Bestill time til en gratis konsultasjon på vår onlinebooking.

Vi benytter oss av laseren StarWalker MaQX fra Fotona. Dette er den nyeste og mest avanserte laseren på markedet. Laseren tilbyr det beste fra begge verdener, med en unik kombinasjon av både picosekund- og nanosekund teknologi. Laseren gir lav bølgelengde og rask puls, noe som gjør at Fotona StarWalker er skånsom mot huden, og kan behandle de fleste tatoveringer hurtig og effektivt. Laseren fungerer ved at laserstråler knuser tatoveringsblekket i mikroskopiske biter, slik at blekket kan fraktes vekk av kroppens immunforsvar. Tidligere var det å fjerne tatovering både svært tidskrevende og smertefullt. Mye har skjedd på få år, og med Fotona StarWalker er det å fjerne tatoveringen betydelig mer skånsomt og effektivt enn det en gang var. På Mediva kan alle tatoveringsfarger behandles, unntatt hvit.

GettyImages-604214657.jpg

Hva koster det å fjerne en tatovering?
Prisen vil avhenge av hvor mange behandlinger du trenger og hvor stor tatoveringen er.

Vår prisliste er følgende:

 • Inntil 2 x 2 cm 1450,- pr behandling

 • Inntil 5 x 5 cm 1950,- pr behandling

 • Inntil 10 x 10 cm 2750,- pr behandling

 • Inntil 15 x 15 cm 3450,- pr behandling

 • Inntil 20 x 20 cm 3850,- pr behandling

HVER 3. BEHANDLING TIL 50 % RABATT!

Dette er priseksempler. Har tatoveringen andre mål, vil prisen beregnes tilsvarende.
Behandling av flere tatoveringer på samme time gis pakkepris. 
For nøyaktig prisanslag kan du komme på en gratis og uforpliktende konsultasjonstime. 

Bestill time til konsultasjon eller behandling her:
Onlinebooking

Hvilke typer tatoveringer kan fjernes? 

 • Profesjonell tatovering

 • Amatør tatovering

 • Traumatisk tatovering

 • Medisinsk tatovering

  (kosmetisk tatovering /PMU- fjerning tilbys ikke foreløpig på Mediva)

Hvor mange behandlinger trenger jeg?
Alle tatoveringer er ulike både når det kommer til hvilken type blekk som er benyttet, hvor mye blekk, evt. farger og hvor på kroppen de er plassert. Som regel er svarte og røde tatoveringer enklest å fjerne. Tatoveringer med mye blekk og med fargene grønt og blått mer tidskrevende. Tatoveringer som er plassert på kroppens ekstremiteter er også mer tidskrevende å fjerne, på grunn av mindre blodsirkulasjon. Laseren vi benytter oss av kan fjerne tatoveringer på så lite som 2-6 behandlinger, men fordi alle tatoveringer er forskjellige, vil det derfor være helt individuelt hvor mange behandlinger som skal til.

Gjør behandlingen vondt?
De aller fleste sammenligner smerten ved laserbehandling lik en gummistrikk som skytes mot huden. Vi benytter oss av en kjølemaskin som gjør huden nummen før og under behandlingen. Ved behov vil det også være mulig å benytte bedøvelseskrem eller lokalbedøvelse.

Hvor lang tid må det gå mellom hver behandling?
Det anbefales at det går 6-8 uker mellom hver behandling. I løpet av disse ukene vil tatoveringen gradvis blekes ytterligere.

Hvem kan ikke behandles?
Mediva behandler ikke:
Gravide og ammende
Personer under 20 år (er man over 18 år kan dette vurderes ved laserbehandling).
Personer som bruker legemiddelet isotretinoin, eller som har brukt det de siste 6 mnd. 
Man må vente med laserbehandling hvis huden som behandles  er solbrun, eller har vært utsatt for mye sol siste 6 uker. 

Konsultasjon før første behandling
Før oppstart av behandling vil du tilbys en gratis og uforpliktende konsultasjonstime. Da gjøres en kort gjennomgang av din helse, for å se om du er egnet for behandling. Man kan gjøre en prøve-behandling på et lite område av tatoveringen, for å se hvordan huden reagerer på laserstrålene. På konsultasjonstime vil du få eksakt pris for hver behandling på din tatovering og grundig informasjon om behandlingen. Laserbehandling på Mediva gjøres av autorisert sykepleier med godkjent kurs fra Statens Strålevern og i samråd med vår medisinsk ansvarlige lege. 

Etter behandling
Etter behandling er det vanlig at tatoveringen er sår og rød. Noen kan få blodutredelser rundt det behandlede området og enkelte kan oppleve å få blemmer. Dette er helt normale reaksjoner, og det er viktig at du ikke plukker eller klør på tatoveringen. Slike reaksjoner forsvinner normalt av seg selv i løpet av få dager. Det behandlede området burde dekkes av bandasje de første dagene etter behandlingen. Tatoveringen må ikke eksponeres for sol før 6 uker etter siste behandling.

Før og etter 2 behandlinger med Fotona StarWalker

Før og etter 2 behandlinger med Fotona StarWalker

Før og etter 1 behandling med Fotona StarWalker

Før og etter 1 behandling med Fotona StarWalker