medisinsk peeling

B2peeling.jpg

TCA peeling 15%
TCA peel frembringer en kontrollert avskalling av skadede og døde hudceller slik at friske og nye celler aktiveres. Peelingen er medium dyp, men en mild type slik at sterke bivirkninger unngås. Man tar heller flere behandlinger slik at man gradvis når de dypere lag i huden. Det anbefales å fullføre et 8 ukers medisinsk hudprogram før første peeling for optimalt resultat.

  • Forbedret hudstruktur
  • Jevnere hud
  • Redusering av fine linjer (dypere rynker påvirkes i liten grad)
  • Redusering av pigmenteringer
  • Lett oppstramming av ansiktshuden

Hva er TCA peel?
TCA, eller trikloreddiksyre er en ikke-giftig substans som har vært brukt til kjemisk peeling i over 30 år. Virkningsmeknismen er at TCA penetrerer ned i huden og får hudproteiner til å koagulere (frosting). Dette stimulerer til avskalling av døde hudceller, slik at nye og friske celler aktiveres.

Hvem kan ikke behandles med TCA peel?
Før behandlingen foretas det en vurdering av din hudhelse. Hvis du er plaget med rosacea, sår i huden og eksem frarådes peeling. Har du brukt medisinen isotretinoin, må du vente minst 6 mnd. fra avsluttet kur før peeling. Man behandler ikke gravide og ammende. TCA- peel gjør huden svært solømfintlig i starten, og soling i ukene etter peeling kan føre til pigmentforandringer. Det er derfor svært viktig å bruke sterk solfaktor de første 6 ukene når man er ute i skarpt dagslys. Mange velger derfor å ta peeling på høsten og vinteren.

Hvordan foregår behandlingen?
Peelingen legges på renset hud, og den forsegles med Afterpeel krem. Dette får virke til dagen etter før det vaskes av. Under selve påføringen, kan man merke variende grad av svie i huden. En vifte med kald luft reduserer eventuelle ubehag. Etter påføringen av afterpeelkremen slutter svie og prikking i huden. Man legger alltid en mer forsiktig peeling første gang, for å være trygg på et godt resultat.

Dagene etter behandlingen
Morgenen etter behandlingen vaskes huden med vann, og en rik fuktighetkrem  påføres flere ganger om dagen. De første par dagene kan huden kjennes litt tørr, «solbrent» og rød. Enkelte kan oppleve lett hevelse og røde flekker i huden som evt. kan dekkes med foundation. Det danner seg gradvis hos de fleste en litt stram maske av gammel hud som etter 2-3 dager fra behandlingen sprekker opp og flasser av. Huden kan pga den stive masken forbigående se litt rynkete ut. Flassingen varer i 2-5 dager, og oppleves ulikt fra person til person. Noen flasser mye, andre lite.

Tips! Behandlingsdagen kan med fordel legges til en onsdag eller torsdag. Da vil det meste av flassingen foregå i helga.

Når ser man resultatet?
Når flassingen har gitt seg etter 4-7. dagen fra behandlingen, kommer den nye, friske huden gradvis frem. Det kan ta 2-3 uker før virkelig forbedring føles og ses. Denne nye myke huden må beskyttes godt mot sol de første ukene. Ved å gjenta peelingen opptil 4 ganger med en til to ukers mellomrom vil man få det beste resultatet: Glattere, friskere og jevnere hud!

Hver 4. behandling er gratis.