restylane

A1restylane.jpg

Hva er Restylane?
Restylane er en serie  medisinske skjønnhetsprodukter som brukes for å glatte ut rynker, forme leppene og framheve konturer/fylde. Det finnes også en variant som forbedrer hudens spenst og tone. Restylane består av hyaluronsyre (HA), et stoff som finnes naturlig i kroppen. Restylane er verdens mest benyttede og dokumenterte HA filler, og regnes i dag som ”The Golden Standard” innenfor denne behandlingskategorien. At det er trygt å bruke understøttes av omfattende og solid klinisk dokumentasjon.

Restylane® produseres av det svenske bioteknologiselskapet Q-MED Galderma. Restylane har vært på markedet i mer enn 20 år, og er brukt i over 25 millioner behandlinger verden over.

Har du lyst til å prøve Restylane? 
I Norge finnes det autorisasjon på alle godkjente behandlere som jobber med Restylane.

Behandleren skal ved konsultasjon og behandling alltid bære gyldig ID-kort. Da er du trygg på at behandleren har relevant medisinsk bakgrunn, og at du vil få tilbud om behandling med original Restylane. Autorisasjonen innebærer også at behandleren har omfattende opplæring og support av Q-Med (leverandøren til Restylane), og er oppdatert på de nyeste behandlingsteknikkene.

Restylane finnes KUN på utvalgte klinikker, Mediva i Tromsø er stolt over å være en av disse. Spesialsykepleier Marianne Brattli på Mediva innehar den høyeste graden Spesialist innen Restylanebehandlinger.

Hva kan Restylane gjøre for meg?
Huden forandres etter hvert som vi blir eldre. Et av de viktigste stoffene i huden er hyaluronsyre, som binder vann og dermed bidrar til å fukte huden innenfra og skape fylde og struktur. Når vi blir eldre svekkes kvaliteten på hyaluronsyren, og kollagen og elastinfibrer brytes ned. Alt dette gjør huden tørrere, spensten forsvinner og aldringstegn som linjer og rynker begynner å dukke opp.

Restylane, som ligner kroppens egen hyaluronsyre, kan injiseres og dermed tilføre ny, frisk hyaluronsyre, slik at aldringstegn du ikke ønsker å beholde, dempes eller glattes ut. Kliniske studier viser også at Restylane hjelper kroppen til selv å øke produksjonen av kollagen, og kan således virke forebyggende på aldringsprosessen.

Restylane finnes i flere varianter som på forskjellige måter framhever eller forbedrer utseendet ditt. Enten du ønsker å forynge huden, glatte ut rynker, gjenopprette volum i ansiktet, markere konturer eller definere leppene, så finnes det et produkt fra Restylane for deg. På Mediva i Tromsø vil autorisert spesialist i restylanebehandlinger Marianne Brattli hjelpe deg å velge det produktet som passer deg og din hudtype best. 

Glatte ut linjer og løfte munnviker
Linjer og rynker kan gi ansiktet karakter og personlighet, men heldigvis kan hver og en av oss selv bestemme om vi vil fjerne eller dempe ned noen av dem! Restylane glatter ut linjene på en rask, enkel og trygg måte, og resultatet er naturlig, slik at du fortsatt beholder ditt eget utseende. Rundt munnen kan man glatte linjer på overleppen, linjer fra nesen til munnviken, og løfte munnviker.

Fylde med Restylane Lyft
Med årene mister ansiktstrekkene sin rundhet. Lyft gjenoppretter volum i de mest utsatte områdene, og kan gi deg en mer definert hake eller mer markerte eller fyldige kinnben. Både øvre, nedre og bakre del av kinn kan fylles, samt områder som mangler volum etter for eksempel en skade eller medfødt defekt. Med den nye skånsomme Pixl-teknikken er det liten fare for blåflekker, og behandlingen medfører lite ubehag. Resultatet får man umiddelbart.

Mørke ringer under øynene (tear through)
Mørke ringer, hulhet eller søkk under øynene kan korrigeres med Restylane, og effekten varer som regel lenge (1-2 år), og kommer umiddelbart.  0,5-1 ml Restylane eller Restylane Lyft er som regel nok til første behandling, men av og til vil en etterfylling være nødvendig etter et par måneder. Ikke alle er egnet for denne behandlingen. Har man mye løs hud, eller poser under øynene vil man oftest ha mer effekt av kirurgi. Dette kan vurderes på en gratis konsultasjon. .

Nesekorreksjon
Ujevnhet eller kul på neseryggen kan korrigeres og rettes med Restylane Lyft. Ofte kan en liten mengde gjøre stor forskjell, og virkningen varer som regel lenge etter 1-2 behandlinger, og kan være et godt og enkelt alternativ til nesekirurgi. 

Arrbehandling
Mange arr kan forbedres med Restylane. Eksempler på arr som kan få god og langvarig korreksjon er aknearr, arr etter skade og operasjoner. Ikke alle arr er egnet for behandling. På en uforpliktende og gratis konsultasjon for du informasjon om muligheter, forventet effekt og pris på behandlingen.

Øreflipper
Øreflippene mister spenst og volum med årene. Tunge øredobber får hullet til å strekkes. Ved å fylle en liten mengde Restylane gjenskapes fylden umiddelbart, og folder forsvinner. Behandlingen gir lite ubehag og effekten varer lenge.

Må jeg ta bedøvelse?
Ettersom alle opplever smerte forskjellig, leveres Restylane med innebygd bedøvelse, noe som kan føles betryggende. En bedøvelseskrem eller en liten bedøvelsesinjeksjon kan også være et bra alternativ for å gjøre behandlingen så behagelig som mulig.

Hvor lenge virke det?
Resultatet av kun én behandling er synlig umiddelbart, og kan i gjennomsnitt vare fra noen måneder til i ett år. Med oppfølgingsbehandling i løpet av ni måneder etter din første behandling, kan den synlige effekten av Restylane vare i ekstra lenge. Er for eksempel rynken dyp og har sittet lenge, vil det ofte være behov før flere behandlinger med kortere mellomrom før full effekt oppnås, men da kan kan virkningen av Restylane i mange tilfeller vare i flere år. På konsultasjonen vi du få informasjon om hvilket resultat du kan forvente og prisoverslag.

Hvilke bivirkninger kan forekomme?
Bivirkningene av Restylanebehandling er stort sett relatert til nålestikkene. Man kan bli litt rød og hoven, og blåmerker er ikke uvanlig. Svært sjeldne bivirkninger er ujevnheter i huden, infeksjon på behandlingsstedet, sårdannelse og allergi mot virkestoffet.

Mediva behandler ikke:

  • gravide eller ammende

  • ved pågående infeksjon, eller nedsatt immunforsvar

  • ved bruk av blodfortynnende medisin, men kan vurderes.

  • hvis du tidligere har blitt behandlet med annen type «filler» , men kan vurderes.

  • ved allergi mot lokalbedøvelse

  • hvis du har brukt Isotretinoin siste 3 måneder

  • personer under 20 år

Hvordan ser jeg ut rett etter behandlingen?
Siden behandlingen er rask og ikke medfører kirurgi, kan du gjenoppta dine vanlige gjøremål rett etter behandlingen. Du må likevel regne med enkelte reaksjoner knyttet til injeksjonen. Det er vanlig at man blir rød, hoven eller øm i det behandlede området. Slike reaksjoner forsvinner normalt av seg selv i løpet av én til tre dager. Blåflekker kan forekomme. Etter en leppebehandling og ved behandling under øynene kan du være hoven noe lenger. Andre reaksjoner kan i sjeldne tilfeller vare i inntil to uker. Du bør alltid diskutere eventuelle behandlinger og sykdommer du ha r hatt tidligere med behandleren din på forhånd. Behandleren kan også gi deg mer informasjon om eventuelle reaksjoner.

Restylane_288.png